Świąteczne koło ratunkowe

Nie objawimy Wam chyba prawdy najwyższej jeśli napiszemy, że Boże Narodzenie to czas, w którym warto aby każdy szczegół dopięty był na ostatni guzik. Niemniej nie oszukujmy się – nie ułatwiają tego pełne kolejek sklepy i czasochłonne zakupy. Istnieje jednak koło ratunkowe. I to właśnie jemu poświęcimy nasz dzisiejszy wpis.

Chyba wszyscy zgodzimy się co do jednego – przyrządzanie świątecznych dań należy do bardzo pracochłonnych. Dodatkowo są także i tacy, dla których gotowanie jest zwyczajnie ogromnym wyzwaniem. Wszystko to sprawia, że choć chcielibyśmy samodzielnie coś przygotować na świąteczny stół, codzienność dość brutalnie weryfikuje nasze plany. Jest jednak rozwiązanie, które z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem – jest nim catering świąteczny.

Jedną z zalet korzystania z cateringu świątecznego jest oszczędność czasu. Prawda jest taka, że Wigilia dla wielu osób jest normalnym dniem pracy i pomimo najszczerszych chęci niemożliwe jest wielogodzinne przygotowanie świątecznych dań. Dodatkowo, catering to także wsparcie dla tych wszystkich, którzy czas spędzony w kuchni wolą zamienić na odpoczynek w gronie najbliższych. Decydując się na catering świąteczny jedynym zadaniem zamawiającego jest wybór menu, a tu już liczyć można na doświadczonych kucharzy, którzy doradzą w selekcji potraw. Co ważne, doświadczona firma cateringowa pomoże również w kwestii kompozycji oraz sposobu podania potraw. Dla bardziej doświadczonych firm większego problemu nie będzie stanowić także pomoc w nakryciu do stołu oraz w rozłożeniu zastawy stołowej i sztućców.

Ciekawi zapewne jesteście, co najchętniej wybiera polski klient ze świątecznej oferty cateringowej. Choć dla każdego regionu charakterystyczne są konkretne potrawy, wciąż wśród potraw świątecznego cateringu najchętniej wybierany jest karp, pierogi i kapusta z grzybami. Ale! Warto pamiętać, że catering to świetne rozwiązanie dla tych wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś innego i nieco poeksperymentować. I tak, dla przykładu, karpia zastąpić może sandacz w białym winie, a tradycyjne pierogi z kapustą te z farszem z dzika.

Na koniec musimy podkreślić jedno – im wcześniej dokonana zostanie rezerwacja, tym lepiej. Z doświadczenia wiemy, że w okresie poprzedzającym święta większość firm cateringowych mierzy się wręcz z nadmiarem zleceń. Przy zamówieniu na ostatnią chwilę, zwłaszcza na kilka dni przed Wigilią, należy się niestety liczyć z odmową przyjęcia usługi.

Macie ochotę na catering świąteczny w naszym wykonaniu? Służymy Wam pomocą! W tej sprawie piszcie do nas na adres mailowy: catering@delicatering.pl.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *